You are currently viewing Najlepšie bežecké pásy – TOP 5 – (recenzia 2022)

Najlepšie bežecké pásy – TOP 5 – (recenzia 2022)

Bežecký pás sa stáva našou súčasťou, ale ako si vybrať ten správny?

✅ Pri každej návšteve telocvične ste si už pravdepodobne uvedomili, že bežecký pás je jedným z najobľúbenejších kardio zariadení. A keďže na trhu máme množstvo rôznych bežeckých pásov, rozhodli sme sa pre vás otestovať a zostaviť tabuľku tych najlepších bežeckých pásov.

Všetky spomenuté bežecké pásy sú hodnotené na základe kvality, ceny, výkonu a efektívnosti, takže kúpou ktoréhokoľvek pásu nepokazíte nič, len si treba vybrať ten vhodný pre vás a stým vám pomôžeme.

V tabuľke nižšie nájdete 5 rôznych bežeckých pásov ktoré vyhrali vo svojej kategorii.


Najžiadanejšie a najlepšie bežecké pásy roku 2022


Bežecký pás Master F-13

bežecký pás trenažerTento bežecký pás je podľa nás ideálnym trenažérom do domácnosti, ktorý by vám mal zabezpečiť všetko čo potrebujete. Ideálny pomer ceny a výkonu na domáce použitie. Na bežeckom páse Master F-13 môžete kráčať alebo chodiť rýchlosťou až 16km/h čo by vám za každých okolností malo bohate stačiť. Jeho konštrukcia je naozaj pevná a robustná a tým vám zabezpečuje nosnosť až 120 kg, pričom bežecká plocha je odpružená systémom Shock Absorber ktorá má celkový rozmer 123 x 42 cm.

Ak chcete pri cvičení počúvať hudbu, stačí pripojiť konektor pomocou jacku alebo USB vstupu do zabudovaného reproduktoru. Tento trenažér je ideálny do domácnosti aj kvôli tomu že sa dá jedhoducho sklopiť. Dokonca si na Master F-13 môžete nastaviť aj sklon v rozmedzí od 0 do 5%. Tento domáci trenažér poteší 12 prednastaveným programom + 1 manuálny program. Ak si pri behaní radi kontrolujete tepovú frekvenciu tak pomocou rukovetí tak môžete učiniť keďže sa tam nachádzajú senzory BPM. Rovnako aj prenos tohto domáceho trenažéru nie je problém keďže jeho konštrukcia obsahuje kolieska.

VÝHODY
  • Tichý chod
  • Skladací
  • Rýchlosť až 16km/h
NEVÝHODY
  • Manuálne nastavenie sklonu

Recenzie reálnych zákazníkov

heureka.sk
mall.sk

 


Bežecký pás Master F-35

Skladací bežecký pásDomáci motorový pás ktorého cena je už trošku vyššia ale jednoznačne sa môžete tešiť na kvalitný tréning bez obáv že by vám niečo chýbalo pretože jeho výkon dosahuje až 3,5 HP ( 6,0 HP maximálne) s vysokou rýchlosťou do 22 km/h čo by stačilo už aj profesionálnemu športovcovi. Trenažér ma celkovú hmotnosť 91 kg čo znamená že je naozaj robustný a kvalitný, stým že jeho nosnosť je do 150kg.

Samozrejmosťou je aj elektronicky nastaviteľný sklon ktorý má až 20 rôznych polôh. Taktiež trenažér Master F-35 obsahuje aj LCD monitor ktorý vám monitoruje čas, vzdialenosť, kalórie, tepovú frekvenciu, rýchlosť a sklon. Disponuje širokému výberu z 25 rôznych nastavitelných programov. Na rukovätiach opäť nájdete snímače tepovej frekvencie ale tento domáci trenažér má možnosť bezdrôtového snímania tepovej frekvencie za pomoci hrudného pásu, tento pás však pri tomto stroji nie je v obsahu balenia.

Plocha bežeckého pásu je naozaj dostačujća v rozmere 145 x 50 cm a samozrejmosťou je aj odpruženie celkovej plochy. Na konštrukcii nájdete aj pripevnené kolieska pre jednoduchší transport a tiež dokázeme tento domáci trenažér poskladať do vertikálnej polohy. Trenažér je vhodný aj do bytových priestoro ale rovnako aj na ľahko komerčné využitie do fitness centra.

 

VÝHODY
  • 25 nastaviteľných programov
  • Nosnosť až 150 Kg
  • Elektronické nastavenie sklonu
NEVÝHODY
  • Hrudný pás nie je v balení

Recenzie reálnych zákazníkov

heureka.sk

 

 


Bežecký pás t900b

skladaci bežecký pásTento bežecký pás vyhral kategóriu voľba ľudu, keďže má množstvo pozitívnych recenzii od reálnych zákazníkov a dokonca sme ho schválili aj my. Trenažér má motorový bežiaci pás ktorý nám ponúka výkon priemernych ale dostačujúcich 1,5 HP s rýchlosťou do 10 km/h.

Podsvietený LCD displej zobrazuje informácie o cvičení: čas, vzdialenosť, rýchlosť, priemerný rýchlosť, tepovú frekvenciu a grafický prehľad aktuálneho cvičenia. 32 programov na nastevenie rozdelených do 4 kategórii na udržiavanie zdravia, spaľovanie kalórií, vyrtvalosť a intervalový tréning. 8 rôznych rýchlosti a sklonu umožnujú rýchlo zvoliť vaše tréningové tempo. Bežecký pás T900b dokonca má v balení aj hrudný pás na meranie tepovej frekvencie ale dokážete si merať BPM aj manuálnymi snímačmi na rúčkach trenažéru.

Pohodlný systém tlmenia došlapu vám zabezpečuje dobrú bežeckú dynamiku a pritom dbá na to aby sa zachovalo optímálne pohodlie a chránilo vaše kĺby pred nárazmi. Tento bežecký pás patrí medzi najtichšie pásy keďže dosahuje maximálnu hlučnosť 52Dd pri rýchlosti 10km/h bez bežca.

VÝHODY
  • Veľmi tichý trenažér
  • 32 programov
  • Hrudný pás
NEVÝHODY
  • Rýchlosť iba 10 km/h

Recenzie reálnych zákazníkov

decathlon.sk


Klarfit Pacemaker X3

Cenovo dostupný ale veľmi spolhalivý bežecký pás ktorý má výkon 1,5 HP a bežeckou plochou 40 x 110 cm. Je to menší bežecký pás ale na nenáročné behanie alebo chôdzu veľmi ideálny stroj. Individuálne nastavenie rýchlosti od 0,8 až po 12km/h a samozrejmosťou sú rýchlostné tlačidlá s ktorými si môžete jednoducho upraviť rýchlo počas behania.

Napriek tomu že tento domáci bežecký pás patrí do lacnej cenovej kategórie, tak si na ňom dokážete manuálne nastaviť uhol stúpania. 12 základných nastaviteľných programov pre idividuálny tréning. Prehľadný LCD displej s modrým podsvietením vás poskytne informácie o vašom aktuálnomn cvičení.

Pulz je meraný cez senzory v rukovätiach. Pacemaker x3 vyniká aj v skladatelnosti keďže vďaka zdvíhaciemu mechanizmu s hydraulickým valcom je pomerne ľahké a jednoduché tento fitness trenažér zložiť. Pre ešte jednoduchšiu manipuláciu s trenažérom sú k dispozicií aj kolieska a podložky na spodnej strane pásu chránia povrchy pred poškodením.

VÝHODY
  • Pomer cena a výkon
  • Skladateľnosť
  • Nastaviteľnosť sklonu
NEVÝHODY
  • Jednoduchšia konštrukcia

Recenzie reálnych zákazníkov

heureka.sk


InSPORTline Gardian G8

Profesionálny bežecký pás ktorý ideálny na komerčné použitie. Spoľahlivý až 6 HP motor ktorý zaručuje extrémne dlhú živostnosť a bezproblémový chod. Jeho nosnosť je až 180 kg a celkový stroj váží 166 kg. Rozsah rýchlosti od 1 do 20km/h a maximálny sklon až 7,5 stupňov uspojí aj tých najnáročnejších bežcov. Gardian G8 má naozaj veľkú bežeckú plochu až v rozmere 151 x 55 cm s extrémne kvalitným odpružením. Pás je možne použiť aj ako chodiaci pás.

Obsahuje 24 prednastavených programov s dvoma používateľskými programi a tromi HRC programami. Informácie sa zobrazujú na LCD obrazovke s uhlopriečkou 18,5″ pod ktorou nájdeme všetky rôzne tlačidlá vrátane rýchlost, sklonu. Bežecký pás má motor s funkciou Silent Motion Technology čo znamená že je naozaj extrémne tichý.

 

VÝHODY
  • Tichý
  • Odolný
  • Množstvo programov
NEVÝHODY
  • Cena

Recenzie reálnych zákazníkov

heureka.sk

 


Najlepšie Bežecké pásy podľa Heureka.sk

Treado Active

1 HP, Nosnosť 110kg
Nastaviteľný sklon
Dá sa zložiť

Zobraziť produkt
Master F-12

Výkon 1,75 HP
Max 15 Km/H
Nosnosť 100 Kg
Zobraziť produkt
Pacemaker F100

Max rýchlosť 12 km/h
Mimoriadne tichý
12 Programov
Zobraziť produkt
Master F-03


Bezmotorový bežecký pás
8 Stupňov záťaže
Nosnosť 100 kg
Zobraziť produkt
Capital Sports Infinity Track 2.0


Výkon 5 HP
Sklon až 11,5%
Max rýchlosť 16km/h
Zobraziť produkt
inSPORTline inCondi T20i


Výkon 1 HP
Bez sklonu
Rýchlosť max 12 km/h
Zobraziť produkt
Pacemaker F60


Výkon 1 HP
Max rýchlosť 10 km/h
Nosnosť 100 kg
Zobraziť produkt
Acra GB4300


Výkon 4 HP
Max rýchlosť 18 km/h
Nosnosť 130 kg
Zobraziť produkt
inSPORTline Akamar


Výkon 1,5 HP
Tichý chod
Elektrický sklon 12 polôh
Zobraziť produkt
Pacemaker F120 Pro


Výkon 1,5 HP
Max rýchlosť 12 km/h
16 programov
Zobraziť produkt

Prečo by sme si mali zadovážiť bežecký pás?

✅ Je ľahké pochopiť prečo, keďže bežiace cvičenia napodobňujú pohyby, ktoré naše telo zvykne robiť pravidelne. Aj keď uprednostňujeme tréning vonku, počasie nie vždy spolupracuje. Bežecký pás môže byť skvelá investícia, ktorá vám poskytne viac možností na cvičenie.

✅  Väčšina bežiacich pásov meria vašu rýchlosť a vzdialenosť tréningu, čo môže zvýšiť vašu motiváciu a účinnosť pri cvičení. Sú  tiež vhodnou formou cvičenia, ak sa zotavujete z fyzického zranenia.

✅ Pôsobí výborne na kardiovaskulárny systém, zdravie kostí a taktiež na mentálne zdravie, či už bežíte alebo sa na ňom prechádzate. A samozrejme, vytrvalý výkon prinesie svoje výsledky aj v oblasti straty váhy.

✅  Vďaka konštrukčnej a funkčnej rôznorodosti sú bežecké pásy vhodné ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilých športovcov či profesionálov.

Keďže sa bežecké pásy vyrábajú v rôznych formách tak sú ideálnym doplnkom aj pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých športovcov. Ak ste rozhodnotí zvoliť alternatívu a behať vo vnútri, mali by ste sa pozrieť na pár bodov podľa čoho by ste si bežecký pás mali vyberať. Jednoznačne prvou vecou čo nám pred kúpou napadne je „Kam ten obrovský stroj položíme?“ Áno poloha bežeckého pásu by mala byť dostatočne veľka, alebo samotný bežecký pás dostatočne kompaktný. Od tohto prvého uváženia sa odvíjajú ďalšie možnosti výberu ako napríklad účel bežeckého pásu, nosnosť rámu, výkon motora a v neposlednom rade rýchlosť.

Čo treba vedieť pred kúpou bežeckého pásu?


Bežecké pásy sa rozdeľujú do troch hlavných kategórií:

V absolútne prvom rade si treba uvedomiť kde náš pás vlastne bude používaný.

  1. Domáce bežecké pásy
  2. Klubové bežecké pásy
  3. Profesionálne bežecké pásy


Domáce veslovacie trenažéry sú vynijakújce fitness stroje na doma, pretože sú skladatelné


Domáce bežecké pásy

Domáce bežecké pásy sú ideálne na domáce využitie.

Klubové bežecké pásy

Klubové bežecké pásy sú vhodné do Fitness centier a na každodenné použitie

Profesionálne bežecké pásy

Profesionálne bežecké pásy sú vhodné pre výkonných športovcov alebo to kvalitných fitness centier


Rozmery bežeckej plochy

Všeobecne platí pri každom bežeckom páse ktorý máme umiestnený doma alebo vo fitku pravidlo 1 metra, to znamená že by ste mali mať voľný priestor okolo bežeckého pásu aspoň 1 meter, ideálne však čím viac tým lepšie. Rovnako sa treba zamyslieť aj nad faktom, či budete používať bežecký pás na rovnakom mieste (stabilný model) alebo ho budete používať iba určíté obdobia a teda sezónne (napríklad iba v zime). Tiež existuje aj možnosť zakúpiť skladací bežecký pás, ktorý sa dá jednoducho zložiť a tým stratí minimálne polovicu svojho rozmeru.

Samozrejme ak vlastníte menší byt tak určite odporúčame spomínaný skladací model a však pri tejto variante musíme zvážiť aj váhu takéhoto pásu, keďže skladanie nie je vždy jednoduché. Ak máte v pláne kúpiť stabilný bežecký pás, tak sa riadime pravidlom „čím vyššia hmotnosť tým lepšie“.

Ak hľadáme domáci bežecký trenažér tak musíme rátať s dĺžkou približne 215cm a 90 cm šírkou. Veľmi podstatná je samozrejme šírka bežeckej plochy, keďže pri rýchlejšom behu na páse občas máme tendenciu trochu „cestovať“ zo strany na stranu, tak rozlišujeme 3 rôzne kategórie pásov podľa šírky bežeckej plošiny.

Poznáme modely ktoré sú určené prevažne na chôdzu a tým pádom sú najužšie a teda ich šírka je približne do 35 cm. Dá sa behať aj na takomto páse ale z bezpečnostného hladiska by to bolo celkom nebezpečné, keďže plocha je príliž úzka na beh ale ideálna na chôdzu. Takéto pásy sa dajú dobre využiť aj v oblasti módy kde model predstavuje outfit a zároveň pri tom chodí no stále v podstate stojí na mieste, čo nadobúda efekt ako chódzi po módnom móle.

Štandardné pásy sú majú šírku od 40 cm do 45cm. Tieto modely sú ideálne do domáceho prostredia kde môžete nadobudnúť plnú rýchlosť behu.

Samozrejme poznáme bežecké pásy ktoré sú širšie ako 45 cm. Tieto trenažéry sa používajú hlavne vo fitness centrách, ale ak máte doma dostatok priestoru a aj dostatok finančných prostriedkov, tak takýto pás môžete kludne mať aj doma priamo v obyvačke.

Info: Ak plánujete na bežeckom páse hlavne behať tak odporúčaná minimálna dĺžka je približne 160 cm ( ideálna však 200 cm )

Netreba zabudnúť aj na veľmi podstatnú vec ktorou je nostnosť rámu. Dá sa jednoducho povedať že čím väčšia nosnosť stroja je, tým aj jeho živnostnosť trenažéra stúpa. Často sa stretávame s názorom ľudí že ak je nosnosť trenažéra napríklad 100kg, tak je úplne v pohode ak človek čo stroj používa má tiež 100kg.  Síce to môže fungovať, ale ak chceme aby nám stroj dlho vydržal, tak je jasné že mu nemôžeme dávať zabrať v plnejnej sile. Preto doporúčame vyberať stroj s nosnosťou aspoň o 20-30% väčšou aká je váha najťažšieho cvičiaceho na danom stroji.

Čiže ak vážite povedzme 100kg, tak by sme si mali vybrať stroj s nosnosťou aspoň 120kg.


Motorové pásy sú komfortné

Možno ste to nevedeli, ale poznáme ďalśie 2 typy bežiacich pásov. Bežecké pásy s motorom alebo bez motora (magnetické). Klasické motorové bežecké pásy sú omnoho viac žiadané pretože stačí stlačiť gombík a pás sa vám rozbehne sám a vy tomu prispôsobíte štýl behu. Ak si chcete zmeniť sklon bežeckého pásu, nie je problém, opäť pár krát postláčate tlačítko a pás sa vám sám nadvihne a už bežíte „do kopca“. Vo väčšine prípadov vám stáčí klasická domáca zásuvka na 220 V.  Tieto motorové bežecké pásy sú úplne bežne a poznáme ich asi všetci, no samozrejme sú drahšie ako tie nemotorové bežecké pásy.

Bez motorové bežecké pásy nie sú veľmi vyhladávané pretože nie sú komfortné. Aby ste sa rozbehli potrebujete zatlačiť nohami čo môže byť občas trochu otravné. Akonáhle na páse trochu spomalíte tak pás spomaluje s vami, čo evokuje taký trochu divný pocit. Aj preto sú tieto pásy cenovo dostupnejšie ako motorové.

Stabilita bežeckého pásu a plynulá jazda

Určite by sme nechceli aby sa nám pás počas behania pohyboval alebo nadskakoval, toto by mohlo byť veľmi nebezpečné, preto treba dohliadnúť na to aby trenažér bol pevne stabilizovaný. Pre lepšiu stabilizáciu sú veľmi vhodné aj podložky pod trenažéry ktoré vám okrem ochrany podlahy pred ťažkým strojom zabezpečia aj lepšiu stabilitu celkového stroja. Je dobré ak bežecký pás má aj rukovete, ktoré hlavne začiatočníci používajú pri učení sa ako behať na bežeckom páse. Tiež sú dobré aj v prípade ak nevládzeme a chceme si trochu oddýchnuť a zaprieť sa o držiaky.

Info: Pás musí byť dostatočne široký a dostatočne dlhý na to, aby ste sa mohli pohybovať.

Výkon motora bežeckých pásov

Ako sme spomínali motorové bežecké pásy sú naozaj obľúbené a s motorom prichádza samozrejme aj výkon, ktorý sa rovnako označuje HP. Od výkonu bežeckého pásu sa odvíja aj efektivita behu. Tiež tu treba zohladniť niekoľko faktorov ako napríklad celkový čas tréningu, sklon, ako často budete trénovať a samozrejme fyzické dispozície používateľa.

  • Ak teda plánujete iba kráčať na bežeckom páse tak by vám mal stačiť motor aj s 1 až 2 HP.
  • Pre pravidelné behanie je fajn ak máte bežiaci pás s výkonom aj 4 HP.
  • Pre náročných na trhu samozrejme nájdete aj výkonnejšie bežecké pásy s výkonom 6 HP ktoré dsahujú ceľkovú maximálnu rýchlosť aj 25 km/h.

Dajte pozor na odpruženie Bežeckého pásu

Behanie nám prináša mnoho benefitov, to všetci dobre vieme, ale s behom prichádzajú aj rôzne zranenia a opotrebovanie kĺbov či nadmerná záťaž kolien a členkov. Pri klasickom behu vonku môžete tieto faktory ovplyvniť kvalitnými bežeckými topánkami a rôznymi bandážami, no pri behaní na bežeckom páse si môžete pomôcť aj odpružením bežeckého pásu.

Poznáme niekoľko variant bežeckých pásov ktoré sú na trhu dostupné

  • Bežecké pásy bez odpruženia – tieto trenažéry pochádzajú pochopiteľne z tej najlacnejšej kategorie pásov a aj preto sa odporúčajú hlavne iba na chôdzu.
  • Trenažéry so základným odpružením – tieto fitness trenažéry sú asi najbežnejšie na trhu, pretože sú cenovo dostupné a dostačujúce na kardio tréning na doma. Sú odpružené iba pomocou gumových podložiek pod bežeckou plochou, ale bohate to stačí.
  • Odpružené bežecké trenažéry – v tychto bežeckých pásoch nájdeme už väčšie špeciálne tzv. gumové bloky. Vďaka týmto blokom sa podarilo výrobcom odpružiť celú bežeckú dosku a dokonca aj komplet celý rám. Pochopitelne tieto stroje pochádzajú z tej drahšej kategórie bežeckých pásov

Sklon bežeckého pásu

Nastavením sklonu na bežeckom páse si môžete dať naozaj ešte pekne do tela. Túto funkciu majú zväčša tie drahšie modely.

Čo to vlastne sklon bežeckej plošiny je?

Bežná polocha bežeckej plochy je vodorovná, nastavením sklonu si viete zdvihnúť bežecký pás do určitého uhlu celý tréning nadobudne úplne iný rozmer, keďže zrazu šlapete poriadne do kopca a nie po rovinke. Výborná funkcia kde dávate poriadne zabrať nie len kondičke ale už aj samotným nohám, či už stehnám alebo lýtkam.

Sklon bežeckých pásov zväčša na bežných strojoch býva od 10% do 20%. Niektoré profesionálnejšie stroje ponúkajú sklon kludne aj 40%.  Zaujímavosťou niektorých drahších trenažérov je aj mínusový sklon, čiže tentokrát nebudete šlapať  „do kopca“ ale z kopca“. Ak ste niekedy boli na turistike, tak určite viete, že aj zostup z kopca môže byť pekelne náročný na stehná.

Nastavenie skolu na bežeckých pásoch môže byť manuálne alebo elektrické. Ak máte pás s manuálnym nastavovaním, tak vždy keď si chcete zmeniť sklon, musíte zastaviť, zliezť z trenažéru, nastaviť sklon a potom môžete pokračovať. Toto manuálne nastavovanie už v dnešnej dobe nie je úplne bežné.

Skôr sa stretnete s elektrickým nastavovaním, kde si za pomoci tlačidiel môžete počas behu nastaviť sklon bežeckého pásu úplne jednoducho. Stačí pár ťuknutí a bežecký pás sa vám zdvihne alebo naopak klesne.


eslim, tabletky na chudnutieVyhnite sa nekvalitným spaľovačom. Začnite užívať eSlim už dnes a stihnite do leta schudnúť

Kúpiť eSlim


Ovládatelnosť

Určite nehceme bežecký pás ktorý je zbytočne komplikovaný, aby ste počas tréningu nemuseli tápať v mnoho rôznych nastaveniach a hladať čo vlastne potrebujete. Naša osobná preferencia je mať všetky funkcie tlačidlové, ktoré viete aj počas behu jednoducho stlačiť. Ideálne ak má každú funkciu na zvlášť tlačidle a samozrejme aj pridávanie a uberanie rýchlosti za pomoci tlačidla plus a mínus.

Na prvý pohľad trenažéry s dotykovými displejmi pôsobia luxusnejšie, ale opak je pravdou. Predstavte si že bežíte v plnej rýchlosti a chcete si zmeniť sklon alebo rýchlosť bežeckého pásu, no kvôli dotykovému displeju ktorý nie vždy úplne reaguje tak ako by sme si predstavili, netrafíte tlačidlo a namiesto tlačidla mínus stlačíte plus a pôjdete ešte rýchlejšie.

Veľkou vychytávkou sú bežecké pásy ktoré ponúkajú HRC program. Tento program funguje na základe vašej tepovej frekvencie a to tak že vám pridáva alebo uberá rýchlosť alebo sklon na základe toho ako rýchlo vám bije srdce. S rôznymi programmi si to viete nastaviť presne tak ako potrebujete. Aby HRC program fungoval, musíte mať špeciálny hrudný pás, ktorý prenáša informácie do systému bežeckého pásu. Tento hrudný pás väčšinou býva pribalený v balení.


Doplnky bežeckých pásov

Existuje niekoľko funkcii a doplnkov ktoré vám rozhodne uľahčia tréning.

  • Bezpečnostný kľúč – je to akýsi štipček ktorý je pripevnený k vášmu telu (oblečeniu) a zároveň aj trenažéru. Je to v podstate bezpečnostný prvok, ktorý je užitočný ak by ste náhodou spadli z pásu, prípade zakopli alebo vykonali nejaký neprirodzený pohyb ktorým sa vzdialite od bežeckého pásu, tak táto poistka zároveň zatiahne lanko ktoré je pripavnené k pásu a trenažér automaticky zastane.
  • Držadlá – tiež patria medzi bezpečnostné prvky, ale tentokrát aj k praktickým. Veľa začiatočníkom je pohyb na bežeckom páse neprirodzený a je potrebné si naň zvyknuť. Preto je dobré sa tychto držadiel chytiť a tak nestratiť rovnováhu na páse. Síce sa neodporúča počas pásu držať držadiel, ale zo začiatku vám to pomôže si na pás zvyknúť. Po nejakej dobe keď sa budete cítiť na páse komfortne tak sa držadiel môžete pustiť a užívať si beh na páse.
  • Hrudný pás – spomínali sme ho v sekcii v časti článku o ovládatelnosti, ktorého úloha je presné meranie tepovej frekvencie.
  • Počítač – tu si môžete prezerať váš aktuálny výkon na páse, sledovať tepovú frenkvenciu, nastavovať si rôzne tréningové programy. Poprípade sa počítače dajú prepojiť aj s mobilom, tabletom a hodinkami. Môžete tak využíť rôzne tréningové aplikácie alebo dokonca si ho viete prepojiť s google mapamy a nastaviť si reálny ciel v „skutočnej“ vzdialenosti
  • Repráky – na bežeckých pásoch nájdete dokonca aj repráky. Môžete si prepojiť vaše smart zariadenie pomocou bluetooth alebo jednoducho cez jack a púšať si pesníčky cez repráky v trenažéry
  • Ventilátor – Tento ventilátor zväčša býva na hlavnom panely bežeckého pásu, ktorý sa rozbehne pri určitej rýchlosti a príjemne vás tak ofukuje a zároveň slúži aj ako chladenie motora.
  • Kolieska – Samozrejme kolieska sú dôležíte najmä keď potrebujete s pásom manipulovať. Kolieska sa po umiestnení pásu na finálne miesto vedia zablokovať aby sa pri behaní pás nepohyboval alebo sa dajú jednoduchým spôsobom vsunuť do stroja.
  • Systém na nerovnosti – jedná sa o nožičky ktoré si viete prispôsobiť, ak stroj potrebujete mať na mieste kde nie je úplne rovný povrch.

Cena bežeckých pásov

  • Rozpočet je pravdepodobne najdôležitejšou úlohou pri nákupe akéhokoľvek kusu domáceho fitness zariadenia, najmä niečoho takého veľkého a drahého ako je bežiaci pás. Rovnako ako čokoľvek, je dôležité kúpiť najkvalitnejší bežecký pás, ktorý si môžete dovoliť. Kvalitný bežiaci pás bude pohodlný, tichý, ľahko ovládateľný a bude mať dlhú životnosť.

Ak hladáte bezmotorový pás, alebo vám nevadí vyššia hlučnosť bude vám stačiť približne 150 až 350 eur.

Asi najbežnejšie a lacné bežeceké pásy sa pohybujú okolo ceny od 400 do 600 eur. Zväčša sú to menej stabilné zariadenia, ale zároveň s postačujúcim výkonom a funkciami s maximálnou rýchlosťou do 13km/h

Ak plánujete rozhodnove veľa behať na bežeckom páse, odporúčame vám zakúpiť bežecký pás približne v hodnote od 600 do 800 eur v niektorych prípadoch aj 1000 eur. Tieto stroje sú veľmi dobré, kvalitné a častokrát dobre hodnotené zákazníkmi ktoré sú vhodné aj na náročnejšie tréningy. Disponujú dostatočnou stabilitou, nosnoťou, odpružením, pevnou konštrukciou, slúšnou ponukou tréningových programov. Výkon tychto modelov môže byť aj 3 HP s maximálnou rýchlosťou do 20km/h

Aj medzi bežeckými pásmi nájdeme „elitu“ ale za takéto pásy si siahneme do vrecka pekne hlboko. Ceny takýchto bežeckých pásov sa pohybujú od 1 000 eur až po 2 000 eur ale kľudne sa dokážeme vyšplhať aj na cenu okolo 5 000 eur. Takéto profesionálne stroje majú odpruženú bežeckú plochu veľkých romerov, bohatý výber rôznych sklonov či plusových alebo mínusových a samozrejme rôzne tréningové programy. Bežná rýchlosť takýchto strojov je cez 20km/h a výkonom aj 6 HP. Čo sa týka výbavy týchto strojov tak majú úplne všetko a to konkrétne dotýkový displej, reproduktori, ventilátori, pripojenie k smartfónu, HRC program, a častokrát sú k nim pribalené aj bezdrôtové hrudné pásy.



Najčastejśie Otázky a odpovede – FAQ

Toto sú najčastejšie otázky na ktoré sa ľudia pri výbere bežeckých pásov pýtajú

  • Akú údržbu vyžaduje bežecký pás?

Bežecký pás nevyžaduje nejakú náročnú a ani veľmi častú údržbu, ale samozrejme čím sa viac o trenažér staráme tým má dlhšiu živnostnoť. Asi najbežnejšia údržba je namazanie pochyblivej plochy pod pásom špeciálnym olejom na bežecké pásy alebo voskom. Občas je dobré odkryť krytku motora a poriadne to tam povysávať, aby nedošlo k zbytočnému prehrievaniu motora.

  • Je potrebná podložka pod bežecký trenažér?

Veľmi záleží na type podlahy akú máte doma. Pokial máte doma mäkké podlahy tak je dobré si takúto podložku zaobstarať, ak máte tvrdšie podlahy tak podloška nie je potrebná.

Ak však bývate v bytovom dome a pod vami máte susedov, tak pre zachovanie dobrých vzťahov so susedmi by sa táto podložka zišla tak či tak. V neposlednom rade vám táto podložka chráni aj podlahu pred poškriabaním, príbadným rozbitím dlaždíc alebo možno pošmyknutím stroja. Podľa nášho názoru teda nie vždy je podložka potrebná ale pre istotu by sme ju takmer vždy pri každom trenažéry v byte alebo v dome použili.


Najvýhodnejšie obchody na nákup Fitness doplnkov výživy a posilňovacích strojov

Široký výber Doplnkov stravy a fitness potrieb nájdete v GymBeam.sk

GymBeam.sk

Vo FitPlus.sk nájdete doplnky stravy, fitness potreby a fitness trenažéry

FitPlus.sk

Insportline.sk je najväčší predajca Fitness trenažérov a iného Fitness náradia. Samozrejme nájdete tu aj Fitness doplnky stravy a podobné.

InSPORTline.sk


Funkcie cvičenia

Ako ľahko je možné meniť rýchlosť a sklon pásu?

✅ Zvyšujúci sa sklon zvyšuje intenzitu tréningu a umožňuje výcvik akoby na kopci.

Niektoré modely majú aj pokles, takže môžete napodobňovať zostup.

✅ Vyberte model, ktorý má najaktuálnejšie a programovateľné tréningy na zmenu tempa a sklonu.

Tiez sa trenažéry môžu pripojiť k prehrávaču videa, pripojujú sa k internetu alebo mobilnej aplikácii pre nové tréningy.

✅ Aplikácie a videá vám môžu pomôcť pri vašom cvičení.

  • sklon a rýchlosť by mali byť ľahko nastaviteľné
  • pulzný monitor je dobrý na to, aby ste si mohli merať vašu srdcovú frekvenciu
  • držiak na fľašu s vodou a držiak je tiež plusom
  • príslušenstvo, aplikácie, videá

Rôzne programovateľné funkcie

Predtým ako si kúpite bežecký pás, zamyslite sa nad tým, čo chcete. Skôr než začnete nakupovať, položte si niekoľko otázok, ako napríklad:

  1. Chcete na ňom behať alebo mať programy na chôdzu?
  2. Chcete v ňom monitor srdcovej frekvencie?
  3. Potrebujete bežecký pás, ktorý sa skladá (často drahší) alebo máte dostatok priestoru na neskladací bežecký pás?
  4. Čo je najdôležitejšia funkcia, ktorú chcete v bežiacom páse?

TOP 4. Najpredávanejšie bežecké pásy za poslednú dobu


Domáce veslovacie trenažéry sú vynijakújce fitness stroje na doma, pretože sú skladatelné


Your text

Your text

Bežecký pás inSPORTline inCondi T70i II - AKCIA

Kľúčové vlastnosti:

  • možnosť prepojenia s aplikáciou FitShow
  • zložiteľná konštrukcia pre úsporu miesta
  • čistý a moderný dizajn
  • dotykový TFT displej s rozlíšením 1024x600
  • WiFi pripojenie 2.4G / 5G, online hudba i video
  • internetový prehliadač
  • vlastné interné úložisko (8GB) aj možnosť USB
  • funkcia Pauza

935,60 € s DPH

TOP 1.

Bežecký pás inSPORTline Sprynkl - AKCIA

Kľúčové vlastnosti:

bezmotorový bežecký pás s fixným sklonom

  • vhodný predovšetkým pre rýchlu chôdzu a simuláciu chôdze do kopca
  • 8 stupňov záťaže prostredníctvom záťažového kolesa (3 kg)
  • možnosť rýchleho zloženia pre úsporu miesta
  • jednoduché intuitívne ovládanie
  • počítač zobrazuje: auto scan, čas, rýchlosť, vzdialenosť, kalórie, meranie pulzu

179,60 € s DPH

TOP 2.

Bežecký pás inSPORTline inCondi T6000i

  • Kľúčové vlastnosti:

    • maximálne výkonný a spoľahlivý AC motor
    • možnosť prepojenia smart zariadení s aplikáciou FitShow
    • jednoduché a intuitívne ovládanie
    • funkcia Pauza
    • HRC program: stroj zvyšuje alebo znižuje záťaž tak, aby bol používateľ neustále v optimálnej zóne tepovej frekvencie
    • computer zobrazuje: čas, rýchlosť, vzdialenosť, tepovú frekvenciu, kalórie

2 199,60 € s DPH

TOP 3.

Bežecký pás inSPORTline Neblin

Kľúčové vlastnosti:

  • chodiaci pás predovšetkým pre rekonvalescenčné účely
  • nízka minimálna aj maximálna rýchlosť
  • podporný bedrový pás
  • madlá po celej dĺžke chodiacej plochy
  • jednoduché ovládanie a prehľadný displej
  • veľké bezpečnostné tlačidlo pre okamžité vypnutie pásu
  • pridávanie a uberanie rýchlosti v krokoch po 0,1 km/h
  • počítač zobrazuje: čas, vzdialenosť, rýchlosť, kalórie


479,60 € s DPH

TOP 4.

Pre kompletný zoznam všetkých dostupných bežeckých pásov pokračuj kliknutím na tláčítko: 

Kompletný zoznam bežeckých pásov TU

Ohodnoť!
[Total: 5 Average: 4.8]

Adrian

Ahoj moje meno je Adrián a som zakladateľ tohto magazínu. Športom sa venujem od malička a rozhodol som sa podeliť o svoje 15 ročné skúsenosti so širokou verejnosťou, za účelom pomôcť. Každým dňom sa učím nové poznatky, ktoré hneď spisujem na Fitness-life.sk

This Post Has 3 Comments

  1. Paulina

    Osobne používam bežecký pás Master F-35 a ten mi bohate stačí na všetko zatial 🙂

  2. richard256

    Najlepši článok s recenziami o najlepších bežeckých pásoch . Vybral som si drahší model od Capital Sports infinity Track 2.0 a zatial brutálna spokojnosť

  3. Lanezia02

    Vždy som rozmýšľala či je dobrý nápad si kúpiť bežecký pás na doma, zo začiatku slúžil hlavne ako vešiak no keď som si na beh na doma zvykla tak to už ide same!!!!!

Pridaj komentár