Hrnčekové koláče, Magazín, Recepty

Hrnčekový koláč – rýchle, zdravé občerstvenie ( RECEPTY)

Hrnčekový koláč – rýchle, zdravé občerstvenie ( RECEPTY)
4.7 (93.33%) 3 votes

Hrnčekový koláč je posledných pár rokov veľmi populárny. Samozrejme, nie je to bezdôvodne. Tu je pár dôvodov prečo sú také populárne.

  • ľahké na prípravu
  • rýchla príprava
  • nezašpiníte celý plech kvôli koláču
  • výborné na raňajky
  • zdravá pochúťka

Ovocný hrnčekový koláč

Pripraviť zdravý koláč nemusí vždy znamenať náročnú úlohu, ktorá si vyžaduje veľké množstvo času, ingrediencií a práce. Naučte sa s nami pripravovať zdravý koláč, ktorý pripravíte jednoducho v obyčajnom hrnčeku na kávu. Tento proteinový koláč je chutný, zdravý a jeho príprava sa nedá pokaziť.

hrnčekový koláč-zdravý

Pre štyri kusy koláčikov budete potrebovať tieto ingrediencie:

Pre spodnú vrstvu (cesto):

  • 20 g vanilkovej srvátky
  • 20 g špaldovej celozrnnej múky
  • 20 g ovsených vločiek
  • 1 stredne veľké vajce
  • 3,5 g prášku na pečenie (1 lyžička)
  • 40 ml neochutenej perlivej minerálnej vody

Pre vrchnú vrstvu (krém a ovocie):

  • 100 g jemného tvarohu v tégliku
  • 5 kvapiek kvalitného vanilkového extraktu (Môžete nahradiť klasickým vanilkovým strukom.)
  • 50 g jahôd
  • 50 g malín
  • 50 g čučoriedok

100% Whey Gold Standard Protein - srvátkový proteínTIP

Nevieš aký srvátkový protein si vybrať? Prezri si náš zoznam tých najlepších srvátkových proteinov na trhu!


Postup na prípravu:

  1. Rúru na pečenie predhrejte na 160 °C.
  2. Do pripravenej väčšej misky dajte všetky prísady na spodnú časť (cesto) koláčika a všetko dôkladne premiešajte. Cesto musí byť hladké bez hrudiek a mierne tekuté. Vanilková srvátka zvykne byť dostatočne sladká, ale ak máte radi sladké koláčiky, pridajte lyžičku alebo dve hnedého trstinového cukru.
  3. Dobre premiešané cesto nalejte do štyroch hrnčekov, ktoré ste vymastili maslom alebo olejom  a pečte v rúre osem až desať minút. Používajte iba porcelánové hrnčeky, ktoré sú vhodné na použite  do rúry na pečenie alebo do mikrovlnnej rúry.
  4. Hotové proteínové koláčiky vytiahnite z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť.  Vychladnuté koláčiky môžete zdobiť priamo v hrnčeku, alebo ich vyklopiť na tanierik a až tak dozdobiť tvarohom a ovocím.
  5. V menšej miske zmiešajte jemný tvaroh s vanilkovým extraktom. Ak sa rozhodnete použiť pravý vanilkový lusk, rozrežte ho a semienka vanilky vyškriabte opačnou stranou ostria noža a vmiešajte do tvarohu. Takto ochutený tvaroh vrstvite na upečené koláčiky. Ak chcete tvaroh viac krémový, pridajte doň trošku vody.
  6. Drobné ovocie umyte. Maliny a čučoriedky môžete nechať v celku, jahody nakrájajte na menšie kúsky. Ovocie ukladajte na vrstvu tvarohu.
  7.  Teraz si vychutnajte svoj rýchly koláč.

Zdravý Kokosový hrnčekový koláč

Už ste skúšali nový trend mug cakes teda pečenie koláčikov v hrnčeku? Ak nie, určite takýto štýl pečenia vyskúšajte. Poďte si s nami vykúzliť neobyčajne lákavý šálkový koláč. Recept na zdravý koláč pripravovaný v kávovom hrnčeku je veľmi jednoduchý a môžete si ho robiť každý deň. Tento rýchly koláč je vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na lepok.

kokosovy kolač-hrnčekový

Na chutný kokosový koláč s vysokým obsahom proteínov budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 30 g strúhaného kokosu
  • 10 g prírodného srvátkového proteínu s príchuťou bielej čokolády alebo vanilky
  • štipku soli
  • štipku prášku do pečiva
  • jedno vajce (veľkosť M)
  • jednu lyžicu hnedého trstinového cukru. (Ak vám prekáža cukor, použite niekoľko kvapiek tekutého sladidla zo stévie.)
  • 20 gramov jemného tvarohu v tégliku

Postup na prípravu:

  1. V pripravenej miske zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. Cesto dobre premiešajte, aby nemalo žiadne hrudky.
  2. Hrnček, ktorý je možné použiť do rúry na pečenie alebo do mikrovlnnej rúry, vymastite maslom alebo kokosovým olejom. Do takto pripraveného hrnčeka nalejte pripravené koláčové cesto. Nenalievajte až po vrch hrnčeka, ale nechajte si v hrnčeku priestor, pretože cesto pri pečení ešte narastie.
  3. Hrnček vložte do mikrovlnnej rúry a pečte 4 minúty na plný výkon. Po uplynutí štyroch minút hrnček opatrne vyberte z mikrovlnnej rúry. Pozor, hrnček aj koláčik budú veľmi horúce!
  4. Pred konzumáciou nechajte koláč vychladnúť.
  5. Vychladnutý proteínový koláč môžete podávať so zmrzlinou alebo so šľahačkou posypanou čokoládovými lupienkami.

proteinovy hrnčekovy kolač

TIP

Odporúčame tento Proteinovy hrnčekový koláč Gusto od BioTech.sk, má výborné výživové hodnoty a stačí už len dochutiť podľa seba

Možno by ta tiež zaujímalo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *