You are currently viewing Vibromasážne stroje – ako si vybrať fitness stroj? + TOP 6 strojov

Vibromasážne stroje – ako si vybrať fitness stroj? + TOP 6 strojov

Vibromasážne stroje

Vibromasážne stroje sú v súčastnosti veľmi populárny trend, ktorý je určite vhodný pre každého z nás.

Cena vibromasážných strojov sa pohybuje v rozmedzí od 200 až do 1000€ pre špičkové profesionálne modely. Závažnejší domáci používateľ má tendenciu ignorovať modely s nižšou cenou a zvoliť si niečo medzi 200 až 500€.

V tomto rade je však k dispozícii hneď niekoľko strojov, takže ako viete, čo by ste mali hľadať? Aké sú najdôležitejšie vlastnosti, na ktoré je potrebné venovať pozornosť? Existuje široká škála vibračných strojov; pretože všetky sú postavené inak.

Najdôležitejšia vec je, že nechcete zbytočne peniaze na stroj, ktorý sa rozpadne alebo nikdy nebude použitý, pretože je slabý, nepríjemný alebo nebezpečný; a rozhodne nechcete strácať čas vrátením stroja, s ktorým nie ste spokojný.


Najlepšie vibromasážne stroje pre rok 2022


Vibromasážne stroje sa rozdeľujú do niekoľko skupín:

1. Domáce vibromasážne stroje

2. Komerčné vibromasážne stroje

3. Vibrogym

Čo teda pri kúpe vibromasážnych strojov sledovať?

Cena

Väčšina strojov s nižšími cenami nie je kvalitných, pretože jednoducho nedodržujú pohyb, na ktorom je založená vibrácia celého tela. Stroje na vibračné cvičenie pod 100 eur  majú tendenciu spadať do tejto kategórie. Na druhej strane, drahšie stroje (500 a viac) sú cenovo neuveriteľne vysoké. Nie sú pre priemerného človeka cenovo dostupné.

Ale stroje tipu vibrogym stoja okolo 250€ a majú až dvakrát taký účinok na chudnutie. Ak však hľadáte niečo viac pohodlnejšie, za príjemnú cenu si zakúpite masážne podložky, ktoré vám zabezpečia nielen relax ,ale aj správne vibrácie pre vaše telo. Je však vhodné sledovať aj iné kategórie, ktoré môžu pomôcť nájsť lacnejšie stroje.

vibrogym fitness life

 

Zdravotné hodnotenie a schválenie

Ak hľadáte kúpu vibračného stroja na celé telo pre terapeutické využitie – či už ide o osteoporózu, neuromuskulárnu rekvalifikáciu, zrýchlenú stratu hmotnosti, rovnováhu alebo celkovú rehabilitáciu – možno budete chcieť vziať na vedomie: nie všetky vibračné cvičebné stroje sú určené na vibromasážne liečebné účely. Toto je dokonca uvedené v niektorých používateľských príručkách tučným písmom.

Preto to pravdepodobne nie sú stroje pre tých, ktorí chcú používať vibračný cvičebný stroj na terapiu. Aby ste sa uistili, že máte bezpečný stroj, u ktorého je dokázané, že pracuje, má inštitucionálnu kvalitu a odporúča ho lekár, odporúčame vám zakúpiť si lekársky schválený a komerčne kvalitný vibračný stroj na celé telo. Pre bežných používateľov to však nebude potrebné.


 

Top 1. BESTSELLER!

Vibračná plošina inSPORTline Lilly

vibrogym vibromasázny stroj

279,60 €

Bližšie informácie


Strojová stabilita

Ľahké plastové modely sa môžu počas používania pohybovať po podlahe. Intenzívny pohyb a používanie spôsobuje namáhanie častí, uvoľnenie skrutiek a v konečnom dôsledku znižuje životnosť stroja. Ďalší pohyb by mohol mať aj negatívny vplyv na užívateľa, čo spôsobí zbytočné pretrepávanie tela. Stabilný, ťažší vibračný stroj s dizajnom postaveným na odolnosť a nielen pre vzhľad je kriticky dôležitý.

Veľkú stabilitu ponúka hlavne vibrogym.

Maximálna hmotnosť používateľa

Čím vyššia je maximálna užívateľská hmotnosť, tým silnejší musí byť stroj na vibromasážne cvičenia. Nižšia maximálna hmotnosť znamená slabšie ložiská. Ak vibračný stroj opotrebováva, môže pracovať s nižšou frekvenciou, ako je uvedené, čo znamená, že nedosiahnete plné vibrácie (alebo výhody).

fitness life

Typ vibrácie

Existuje niekoľko rozdielov medzi oscilačnou / otočnou a vertikálnou / lineárnou vibráciou. Vertikálne alebo lineárne vibračné cvičebné stroje môžu spôsobiť otriasanie chrbtice ako kladivo. Kvalitné oscilačné / otočné vibračné systémy vytvárajú veľmi plynulý a silný pohyb vibrácií. V nezávislom výskume sa ukázalo, že je to najbezpečnejšia a najefektívnejšia metóda celotelových vibračnomasážnych cvičení.

Možnosti trvania programu

Niektoré vibračné stroje, hlavne vibrovacie plošiny a vibrogym, majú nastavenie intervalu – napríklad 15 až 60 sekúnd. Toto je zvyčajne preto, lebo nie je vždy bezpečné stráviť dlhé časové obdobie na vibračnom tréningovom stroji v určitých pozíciách.

VibroGym inSPORTline Lotos

vibromasazny stroj

Hlavné prednosti:

  • pri vibrácii až trikrát zvyšuje účinnosť cvikov
  • špeciálna masážna podložka s adhéznym vrúbkovaním prekrvuje, uvoľňuje a masíruje Vaše chodidlá, dlane, sedacie svaly či chrbát
  • napomáha rýchlemu zotaveniu a regenerácii po fyzickej námahe, športe alebo cvičeniu
  • Vibromasážny stroj Lotos je obzvlášť vhodný ako počiatočná alebo záverečná fáza tréningu bežcov, inline korčuliarov, cyklistov či lyžiarov
  • používa sa takisto pri reumatizme a iných ochorení kostí a klĺbov (len po konzultácii s lekárom)
  • zlepšuje krvný obeh
  • účinne pôsobí pri rekonvalescencii od bolesti, stuhnutosti kĺbov a svalov
  • zlepšuje rovnováhu a koordináciu
  • účinný v boji s celulitídou
  • bojuje so stresom a depresiou
  • zvyšuje tvorbu rastového hormónu

299,60 €

Bližšie informácie

 

Vibračná plošina VibroGym inSPORTline Charles

vibromasážny stroj fitness life.sk

Hlavné prednosti:

  • možnosť využitia kombinovaných vibrácií
  • pomáha k rýchlemu a efektívnemu formovaniu postavy a redukcie váhy
  • pri vibrácii až trikrát zvyšuje účinnosť cvikov
  • špeciálna masážna podložka s adhéznym vrúbkovaním prekrvuje, uvoľňuje a masíruje na vašich chodidlách, dlaniach, zadku, chrbte …
  • napomáha rýchlemu zotaveniu a regenerácii po fyzickej námahe, športe alebo cvičeniu
  • vibračná plošina inSPORTline Charles je obzvlášť vhodný ako počiatočná alebo záverečná fáza tréningu bežcov, inline korčuliarov, cyklistov, lyžiarov …
  • možno ho použiť aj ako pomoc pri reumatizme a iných ochoreniach kostí a kĺbov (len po konzultácii s lekárom)
  • zlepšuje krvný obeh
  • účinne pôsobí pri rekonvalescencii od bolesti a stuhnutosti kĺbov a svalov

439,60 €

Bližšie informácie

 

Pre kompletný zoznam všetkých dostupných Vibromasážnych strojov pokračuj kliknutím na tláčítko: 

Kompletný zoznam vibromasážnych strojov TU

Ohodnoť!
[Total: 0 Average: 0]

Adrian

Ahoj moje meno je Adrián a som zakladateľ tohto magazínu. Športom sa venujem od malička a rozhodol som sa podeliť o svoje 15 ročné skúsenosti so širokou verejnosťou, za účelom pomôcť. Každým dňom sa učím nové poznatky, ktoré hneď spisujem na Fitness-life.sk

Pridaj komentár